The Waterfront Ideas | Unge ønskelister for Oslo | The Waterfront Ideas | Deloitte | Munchmuseet
 

Unge ønskelister for Oslo

Dette arrangementet ble gjennomført den 09.11.16. I videoen over ser du hele debatten.

Det er ikke lenge til jul og det er lov med ønskelister. Etter bilfritt Oslo, hva ønsker vi oss for byen vår da? De som er under 30 skal forme byen videre men er sjeldent med i planleggingen av byen. Vi har invitert fire sterke unge stemmer til å komme med sine ønsker for Oslo. Hva vil de unge med integrering, klima, samferdsel, sosial boligpolitikk, uteliv og uterommmet i Oslo? De som skal bryne seg på ønskelistene er byråd Geir Lippestad og Oslos überurbanist Erling Fossen.

Mani Hussaini

Mani Hussaini (29) er leder for AUF. Han har tidligere jobbet som rådgiver i UngOrg, og har hatt internship ved den norske ambassaden i Abu Dhabi. Han har en bachelorgrad i statsvitenskap og fullførte nylig en mastergrad i teknologi, innovasjon og kunnskap ved Universitetet i Oslo.

Jenny Clemet von Tetzschner

Jenny Clemet von Tetzschner (24) er medlem av Kultur- og utdanningskomiteen i Høyres bystyregruppe. Hun er medlem Unge Høyres Landsstyre og har ledet av Oslo Unge Høyre frem til 15. oktober og er spesielt opptatt av hvordan befolkningsveksten i Oslo skal håndteres. Jenny er utdannet jurist.

Even Bakken

Even Bakken (27) er brennende opptatt av å aktivisere Oslos byrom. Even er utdannet landskapsarkitekt ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet. Han jobber nå i Norconsult og har erfaring fra utbyggingen av skolegårder på Manhattan. Med sin masteroppgave «Byrom for fysisk aktivitet» – var han nominert til Statsbyggs studentpris for fremragende landskapsarkitektur og vant Aspelin Ramm-prisen.

Vilde Sagstad Imeland

Vilde Sagstad Imeland (27) er debattredaktør i NATT&DAG, kritiker og spaltist i Fædrelandsvennen og frilanser for D2. Hun tar også master i sosiologi ved Universitet i Oslo. Vilde har et engasjement for byutvikling og er spesielt opptatt av vilkårene for Oslos uteliv og at byen skal brukes i flere av døgnets timer.

Erling Fossen

Erling Fossen (52) er Oslos største og første urbanist, norsk forfatter, samfunnsdebattant og daglig leder i Oslo Metropolitan Area – en forening eid av Norges største utviklere. Han har skrevet en rekke bøker om urbanisme og politisk teori. Fossen har sett mange visjoner for Oslo falle i fisk, og vet å ufordre mang en visjon med en stor dose realisme.

Geir Lippestad

Geir Lippestad (52) er byråd i Oslo for næring, eiendom og integrering. Lippestad er forvarsadvokat og har tidligere vært nestleder i Nordstrand Arbeiderparti og medlem i Pasientskadenemnda. Han har også tidligere vært generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund og styreleder i Universell Utforming. Lippestad er nå styreleder i Tankesmien Agenda, Sykehusklovnene og Chat Noir.

Anne Grosvold

Debattleder

Anne Grosvold har vært NRKs korrespondent i Beijing, debattleder, programleder i Dagsnytt 18, Dagsrevyen, Utenriksmagasinet og Redaksjon 21 og sitt eget talkshow, Grosvold. Grosvold er utdannet journalist fra Journalist-høgskolen i Oslo.

Anne Grosvold har siden begynnelsen av 70-tallet jobbet i NRK, med unntak av perioden 1987–1991 da hun var informasjonssjef i Justisdepartementet.

Hun er kjent for sin myndige programlederstil, og fikk Den Store Journalistprisen i 1998, vant Årets TV-navn i 1996 og Årets navn 1996 og 1997. I 2007 fikk hun Seerprisen. I 2016 mottok hun hedersprisen under Gullruten.