Kommende arrangmenter | The Waterfront Ideas | The Waterfront Ideas | Deloitte | Munchmuseet
 

Kommende arrangementer

Mars 2020

Livsverkets liv etter døden

Onsdag 4. mars 2020
17:00 - 18:30

Deloittehuset
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

Snorre Sturlassons Håvamål lærte oss ettermælets store konsekvenser; dommen som ettertiden feller over den avdøde forsvinner aldri! Så hvis livsverket vakler ved tanken på at det skal videreføres gjennom arv, er stiftelser et tryggere valg. Kunstnere, næringslivsaktører eller andre med sterke visjoner for sitt post-død liv nedfeller statuetter og gir fra seg styringen til stiftelsene. Men går det alltid som de har tenkt og hvorfor blir det så mye bråk om disse stiftelsene?

IKEAs grunnlegger Ingvar Kamprad, Olav Thon, Kjell Inge Røkke og Nicolai Tangen har puttet sine verdier i stiftelser, men hva er risikoen hvis det ikke som intendert? Vi planlegger livsverkets liv, etter døden, med ekspertene; visjonærene og de med de bitre erfaringene.

Mai 2020

Slitasjeskader på koalisjonsregjeringer, hva kan gjøres?

Onsdag 6. mai 2020
17:00 - 18:30

Deloittehuset
Dronning Eufemias gate 14
0191 Oslo

SV, Sp, Krf, Venstre og Frp har alle erfart slitasjeskadene en samarbeidsregjering kan medføre. Velgerne tviler på hvor samlet de er når høylytt krangling blir brukt som virkemiddel for å synliggjøre egen politikk. Er det en myte at det er lettere å lede en flertallsregjeringer enn en mindretallsregjering?

Hvis diskusjonene som skal holdes internt i en flertallsregjeringer er på alle nyhetsforsider, er det da ikke å foretrekke å ta sverdslagene i Stortinget? Hva er egentlig fordelene med flertallsregjering når de du regjerer sammen med må påføres skuddsår? Regjeringen Solberg og Stoltenberg sliter med mange av de samme utfordringene og kan de små partiene best overleve i opposisjon? Prioriterer de små regjeringspartiene egen oppslutning over ansvaret det er å styre landet og hvordan skal vi få til gode koalisjonsregjeringer, da ingen partier lenger er sterke nok til å styre alene?

August 2020

Hvorfor tør ingen å ta de upopulære beslutningene lenger?

Onsdag 12. august 2020
17:00 - 18:30

Arrangementet er en del av Arendalsuka

Røykeloven, kommunesammenslåing eller styrekvotering var verken en velgermagnet eller en politisk sak som ble applaudert, men så innlysende logisk det virker i etterkant. Hva kreves av politikere og ledere som tør lede og ta valg de er overbevist om ettertiden vil takke dem for?

Påmelding

Meld deg på de kommende debattene allerede nå, så er du sikret plass

Utfyllende informasjon om hvordan Deloitte behandler personopplysninger finnes i vår personvernerklæring.