The Waterfront Ideas | Gøy som gründer? | The Waterfront Ideas | Deloitte | Munchmuseet
 

Gøy som gründer?

Debatten ble gjennomført torsdag 9. august. Du kan se opptaket av arrangementet i videoen øverst på denne siden.

Gründertilværelsen er ønsket av mange, men det er ikke alltid det innfrir forventingene. Halvparten av norske studenter født etter 1996 (generasjon Z) ønsker å være gründer, men vet de hva de går til? De fleste går inn i dette med innsikt om at det må hardt arbeid til og at de kanskje ikke lykkes. De færreste går ut av det med alle illusjoner knust.

Møt en av Norges beste programmerere, Geir Engdahl sammen Vibeke Fænsrud (House of Math) og Anders Hordvei Mjåset fra Mesh dele sine erfaringer om gründerlivets oppturer og nedturer, og hør de utfordre den typiske norske oppfatningen om hva suksess er.

Geir Engdahl

Geir Engdahl (33) og hans gründerkolleger utviklet unik teknologi og ønsket å revolusjonere en milliardindustri, men gründerdrømmen ble knust. Engdahl er trolig en av Norges dyktigste programmerere. Han har master i anvendt matematikk fra UiO, og har jobbet som seniorutvikler hos Google. Som første nordmann tok han sølvmedalje i den internasjonale informatikk-olympiaden (Korea, 2002). Han har også vunnet NM i programmering. Med sitt selskap Snapsale utviklet han en mobilapp for rubrikkmarkedet med automatisk bildegjenkjennelse. Selskapet ble senere solgt til Schibsted og der endte gründerdrømmen. - Jeg har mistet alle illusjoner, sier Engdahl.

Vibeke Fængsrud

Vibeke «Mattedama» Fængsrud (38) står bak undervisningsselskapet House of Math (ca. 100 ansatte). Vibeke strøk i matte på videregående og dumpet i andre gym. Allikevel bestemte hun seg for å studere teoretisk matte på UiO. Hun har en Bachelor i matematikk og fysikk og en Executive bachelor of management med fokus på ledelse og international business. Vibeke har skrevet mattebøker, blant annet på Kagge forlag, for alle trinn fra 1. til 13. klasse, samt en rekke kompendier, i alt 27 titler. I tillegg blogger hun som kommentator i Nettavisen under navnet Mattedama, og holder foredrag om gründerskap, undervisning, læring og mestring. Hun sitter i styret i rederiet Songa Bulk ASA, som er notert på Oslo Axess.

Anders Hordvei Mjåset

Anders Mjåset (32) startet selskapet bak de ledende innovasjonshubene; MESH, Founders House og Startup Village - i henholdsvis Oslo og København. Han var også med å starte PramPack som ble solgt til Stokke i 2011 og et rekrutteringsselskap som han ikke lyktes med i 2007. I tillegg har Anders vært rådgiver for regjeringen og Arbeiderpartiet på forskjellige tema relatert til teknologi og innovasjon.

Debattleder

Christian Strand

Christian Strand (36) har ledet en rekke populære programmer for både barn og voksne på NRK, Han har også jobbet som reporter, nyhetsanker og talkshow-vert i samme kanal. Der intervjuet han flere kjente personer som tidligere statsminister Jens Stoltenberg, finansmann og milliardær Johan H. Andresen, tidligere Microsoft-sjef Bill Gates og hans kone Melinda, Wikipedia-gründer Jimmy Wales, skuespiller Leonardo Di Caprio, Sir Michael Caine og mange flere.