The Waterfront Ideas | Emojis – globalisering eller degenerering av språket? | The Waterfront Ideas | Deloitte | Munchmuseet
 

Emojis – globalisering eller degenerering av språket?

Dette arrangement ble gjennomført den 08.02.17. Du kan se høydepunktene i videoen over.

Emoji-språket hjelper oss å uttrykke noe ord alene ikke kan si. Men blir språket vårt rikere eller fattigere med emojis? Mister vi noe på veien? Og er emoji-språket en forsmak på verdens første globale språk?

😂️ ble i 2015 kåret til «årets ord» av Oxford Dictionary. Bibelen og Moby Dick er allerede lansert med emojis. Hvis emojis er vårt nye alfabet finnes det mange analfabeter.

Møt et engasjert panel som spriker i sin oppfatning av emojis som det nye verdensspråket og emojis som det språklige Armageddon.
 

Se hele debatten her

Åse Wetås

Åse Wetås (44) er direktør for Språkrådet. Wetås har en doktorgrad i nordisk språkvitenskap fra Universitetet i Oslo, og var tidligere prosjektdirektør for Norsk Ordbok.

Guri Idsø Viken

Guri Idsø Viken (37) er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Bergen. Hun er skribent, forfatter og kommunikasjonsrådgiver og har i mange år deltatt aktivt i samfunnsdebatten i aviser som Aftenposten, VG og Namdalsavisa. Hun er også aktivi i sosiale medier, og har gjennom bloggen Manghilds antiblogg utviklet et nært og ektefølt hatforhold til emotikoner. Ga i 2013 ut romanen "Magnhild, en roman om sex, fyll og offentlig forvaltning" og jobber i dag som politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, hvor hun prøver å være litt blidere.

Christine Calvert

Christine Calvert (53) er tekstdoktor og høyskolelektor ved Westerdals Oslo ACT.
Calvert har jobbet med tekst i over 25 år gjennom ulike stillinger i reklamebyråer, informasjonsavdelinger og konsulentselskap. Nå driver hun eget firma, «Tekstdoktor», i tillegg til å forelese i digital markedsføring på Westerdals Oslo ACT. Calvert har skrevet bøkene «Skriv for nettet - kort og godt» (2012) og «Skriv så det selger» (2016).

Steffen Sørum

Steffen Sørum (41) er forlagsredaktør for barne- og ungdomsredaksjonen i Cappelen Damm.
Han har studert historie ved Universitetet i Bergen, og religionshistorie og kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. Sørum har også vært elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, utgitt en rekke romaner og barne- og ungdomsbøker. Han er i tillegg kjent som en aktiv samfunnsdebattant.

Jenny Oppegård Birkeland

Jenny Oppegård Birkeland (21), markedsføringsstudent ved Handelshøyskolen BI og juniorrådgiver i Wergeland Apenes.

Erling Dolve

Erling Dolve (20), elev ved Bjørknes privatskole. Dolve har klare meninger om hvordan emojis bør benyttes, og mener mange bedrifter og voksne feiler totalt.

Debattleder

Christian Strand

Christian Strand (36) har ledet en rekke populære programmer for både barn og voksne på NRK, Han har også jobbet som reporter, nyhetsanker og talkshow-vert i samme kanal. Der intervjuet han flere kjente personer som tidligere statsminister Jens Stoltenberg, finansmann og milliardær Johan H. Andresen, tidligere Microsoft-sjef Bill Gates og hans kone Melinda, Wikipedia-gründer Jimmy Wales, skuespiller Leonardo Di Caprio, Sir Michael Caine og mange flere.