The Waterfront Ideas | Bærekraftrevolusjonen | The Waterfront Ideas | Deloitte | Munchmuseet
 

Bærekraftrevolusjonen: En spennende reise eller en smertefull endringsprosess?

Dette arrangementet ble gjennomført den 18.04.18. Høydepunktene ser du i videoen over.

Bærekraft som konkurransekraft er noe deler av næringslivet har skjønt for lenge siden, selv om det fremdeles foregår mye «grønnvasking». Til tross for forekomster av grønnvasking, eksisterer det heldigvis en sterk vilje til å finne løsninger på endringene vi må gjennom for å bli et bærekraftig samfunn, i tillegg til at markedskrefter og teknologisk utvikling hjelper til med å dra oss i riktig retning. Og enda bedre; det lønner seg å være bærekraftig og de store pengene flytter seg til dem som klarer å levere de gode løsningene. Alt dette til tross, samarbeidet mellom politikere, næringsliv og organisasjoner har fortsatt mye igjen før de finner takten.

Hør næringslivets, investorens, politikerens og forskerens dønn ærlige vurdering på om vi er tidlig nok ute til at det blir en spennende reise med mange muligheter. Eller er vi for sent ute, og kommer til å måtte gå gjennom en smertefull endringsprosess?

Nina Jensen

Nina Jensen

Nina Jensen (42) er CEO på forskningsskipet REV. Dette skipet vil bli verdens største forsknings- og ekspedisjonsskip når det står klart i 2020. Jensen er utdannet marinbiolog og var generalsekretær i WWF Verdens naturfond i perioden 2012-2017. Jensen er også utnevnt til Young Global Leader, et nettverk som jobber som en integrert del av World Economic Forum.

Jensen er en profilert samfunnsdebattant som tidlig tok til orde for at Oljefondet burde trekke seg ut av kull og i stedet investere i fornybar energi. Hun er en forkjemper for bedre forvaltning av de norske havområdene, og har frontet WWFs mangeårige arbeid for en egen norsk klimalov.

Tharald Nustad

Tharald Nustad

Eier/leder, EXP Group

Tharald Nustad (46) er styreleder og hovedeier i EXP group, et investeringsfirma og en inkubator som starter, utvikler og investerer i teknologibedrifter som skal løse problemer i samfunnet og for miljøet. Han har bygget opp Nordic Impact som investeringsarmen i systemet, og har også bidratt til å etablere Norwegian.ai, et fond som skal investere i oppstartbedrifter som bruker kunstig intelligens for positive løsninger.

Han har også vært med på å starte Katapult Future Fest, en festival med fokus på impact investing, eksponensiell teknologi og framtidens samfunn, og Katapult Accelerator, en startup akselerator som støtter oppstartsbedrifter som jobber med positive løsninger og teknologi. Nustad er seriegründer, Selvvaag-arving, investor og teknologioptimist. Nustad har som ambisjon å få med flere av Norges rikeste familier til å gjøre impact-investeringer heller enn å bare drive filantropi, på siden av den dagligdagse forretningsdriften.

– De jeg møter lurer ofte på om impact-investeringer er «snille penger» dvs. ting som går i «gi-bort-potten», eller om det er ekte business. Jeg vil være med på å bevise at impact-investeringer ikke bare har livets rett, men kan levere bedre avkastning enn snittet i markedet.

Trine Wester

Hulda Holtvedt

Hulda Holtvedt (18) er nasjonal talsperson for Grønn Ungdom. Hun har vært medlem i Grønn Ungdom siden 2012 og har tidligere vært leder i Oslo Grønn Ungdom. Hulda gikk på Oslo katedralskole, men jobber nå fulltid som talsperson for Grønn Ungdom.

Snorre Bryne

Gry Rohde Nordhus

Gry Rohde Nordhus (47) er kommunikasjonsdirektør og ansvarlig for digitalisering og bærekraft i Siemens Norden. Siemens er kåret til verdens mest bærekraftige selskap av magasinet Forbes. Siemens utvikler miljøvennlige løsninger som reduserer utslipp fra industrien og satser på nye teknologier innen vindkraft.

Simenes elektrifiserer transportsektoren i hele verden, og i Norge har de utviklet løsninger for verdens første elektriske ferger. Selskapet har som mål å bli karbonnøytralt innen 2030. Norhus vil dele erfaringer fra samarbeidet mellom NGO-er og politikere som har både imponert og skremt henne.

Debattleder

Christian Strand

Christian Strand (36) leder debatten. Christian har ledet en rekke populære programmer for både barn og voksne på NRK, og er i dag programleder for «Forbrukerinspektørene». Han har også jobbet som reporter, nyhetsanker og talkshow-vert i samme kanal. Der intervjuet han flere kjente personer som tidligere statsminister Jens Stoltenberg, finansmann og milliardær Johan H. Andresen, tidligere Microsoft-sjef Bill Gates og hans kone Melinda, Wikipedia-gründer Jimmy Wales, skuespiller Leonardo Di Caprio, Sir Michael Caine og mange flere.